In English

Samma vin, ny förpackning: Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore får nytt utseende.

I samband med den nya årgången 2019 byter klassiska Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore utseende och får en ny modern etikett. Bilden är en homage till den klassiska veronesiska vinframställningstraditionen.


Alk.halt: 13,5% vol. | Art.nr: 5353 | Volym: 750 ml | Pris 119 kr

Pasqua Valpolicella Ripasso Superiore har en ren kryddig nyanserad doft och smak med toner av mogna körsbär. En liten ekfatston och mjuka tanniner ger en lång och balanserad eftersmak. Det är det perfekta grillvinet med sin generösa frukt och kryddighet. Passar även utmärkt till klassiska pasta eller risottorätter.

Vinet görs på färsk druvmust från 60% corvina, 20% rondinella, 10% corvinone och 10% negrara – som får jäsa i två omgångar. Den första jäsningen gör man på traditionellt vis. Därefter får vinet jäsa en andra gång, i ca två veckor, tillsammans med jäst och skalrester från framställningen av amarone för att få aromer och struktur. Vinet lagras i 8 månader på olika sorters ekfat av varierande storlek.

Pasqua Vigneti e Cantine grundades 1925 och drivs idag av tredje generationen Pasqua. De har med sig en tradition och passion för hållbar vinframställning i de olika regioner de är verksamma. Allt började med en vingård utanför Verona i Veneto området, men har förstärkts med vingårdar både i Apulien och på Sicilien. Pasquas viner är innovativa, moderna och tillsammans med sina klassiska viner från Veneto i spetsen levererar de vin över hela världen.

På etiketten syns Villa Beretta som uppfördes på 1600-talet av greve Giuseppe Beretta. Beretta var förutom Veronas borgmästare även en känd agronom och poet.

Klicka här för att beställa