In English

Nyhet! Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic

Vårt nya vin Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic från italienska vinproducenten Pasqua är en hyllning till italienarnas inre själ. Italien kan symboliseras i handgesten Mucchietto, En handgest «par excellence» helt enkelt!​
Alk.halt: 13% vol. | Art.nr: 50292 | Volym: 3000 ml | Pris 279 kr

Klicka här för att beställa

Vi italienare överdriver det mesta. Vi gestikulerar, pratar högt och använder många ord för att säga en sak. Det är vårt sätt att älska livet! Vårt italienska ”dolce vita” – säger Riccardo Pasqua. En gest som ”Mucchietto” representerar en unik kod, som bara är så italiensk man kan vara.

Vi ville ha en italiensk symbol på vårt nya vin, en som är okonventionell och kontroversiell, eftersom den italienska vägen inte behöver förlita sig på stereotyper och klichéer. Detta italienska sätt att vara undgår definition, det är något som alla försöker replikera och ändå förblir ouppnåeligt. Det ursprungliga sättet kan bara vara vårt. Det kan bara vara italienskt.

Pasqua Mucchietto Vino Rosso har en mörkröd, tät färg. Doften är generös och varm med fin kryddighet, en touch av vanilj och en frisk ton av solmogna hallon och björnbär. Smaken är medelfyllig och välbalanserad med fin kryddighet och en liten fruktsötma. De balanserade tanninerna ger en viss stramhet och struktur. Bärfrukten är generös och mogen med toner av körsbär och mörka plommon. Trevlig, lång mjuk avslutning med kryddor, körsbärskärnor och en liten vaniljton.

Pasqua Muchietto är som en dröm till svamprisotto, en krämig lasagne eller en pizza med valfri topping. Gillar man lagrade hårdostar är detta en perfekt kombination. Vinet fungerar även utmärkt på egen hand!

Pasqua Vigneti e Cantine grundades år 1925 av två bröder med ursprung från Apulien. Efter att ha sålt vin i några år bestämde de sig för att köpa mark utanför Verona i Veneto och startade upp vingård och produktion. Idag är det tredje generationen Pasqua som driver företaget framåt med Riccardo, Alessandro, Cecilia and Giovanni i spetsen. Pasqua Vigneti e Cantines har sedan dess utökat sina ägor med vingårdar i Apulien och på Sicilien och levererar idag vin till över 50 länder.

Klicka här för att beställa