In English

Pasqua Chardonnay Organic – storsäljare i ny blomstrande vårkostym

Pasqua Chardonnay

Pasqua Chardonnay Organic, byter skepnad. Lagom till att våren gör entré utanför fönstren får Pasquas storsäljare en ny prunkande förpackning som bättre ska spegla vinets karaktär. Vinet görs på chardonnaydruvor, vilket ger ett vin i frisk och fruktig stil med inslag av anjou-päron, krispiga äpplen och gula plommon.

Nr 290708 | 269 kr | 12,5 % vol. | 3000 ml | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Klicka här för att beställa

Syftet med den nya förpackningen var att den bättre skulle förmedla vinets karaktärsdrag genom sin design. Pasqua Chardonnay Organic är ett friskt vin med tydlig fräschör som för tankarna till de första krispiga vårdagarna. Slutresultatet blev därför en grönskande förpackning prydd av ginko-löv i skira gröna toner som perfekt matchar det friska och välsmakande innehållet.

Vinet är gjort till 100 % på chardonnaydruvor. Druvorna pressas lätt och macererar med skalen i 6 timmar vid 10°C. Alkoholjäsningen sker i kylkontrollerade ståltankar i 18°C. Vinet lagras sedan sur lie i en dryg månad för att ge struktur och fruktighet.

Pasqua Chardonnay Organic är ett ekologiskt vin med en frisk och fruktig doft med inslag av gula äpplen, pigg citrus och mineraltoner. Smaken är torr, frisk och har en fin fruktighet med inslag av anjou-päron, saftiga äpplen och gula plommon. Den medelfylliga kroppen har en bra koncentration och längd med ett läskande avslut.

Vinet är lätt att matcha med mat och passar utmärkt till alla typer av fisk- och skaldjursrätter, Ceasarsallad med kyckling eller räkor och även till det asiatiska köket med lite chilihetta. En pizza bianco med löjrom gör sig också mycket bra ihop med vinet eller varför inte till sommarens buffébord.