In English

Pasqua 11 minutes Rosé – Den italienska sommaren är här!

Pasqua 11 minutes

Pasqua 11-minutes Rosé finns nu tillgänglig i din butik eller i Systembolagets beställningssortiment. Den vackra flaskan pryds av orden “Odi et amo” som är latin för “jag hatar och jag älskar” och namnet på en dikt av den romerska poeten Catullus. När man väl öppnar korken gjord av glas fortsätter poesin i form av eleganta, finstämda och mineraliga dofter. Smaken är elegant, generös, frisk och komplex. Torr, med en fin syra och inslag av röda vinbär, nektarin och mogen grapefrukt.

Nr 73891 | 159 kr | 12,5 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,6 g/100ml

Klicka här för att köpa/beställa

11 minuter, så lång tid det tar för skalen i macereringsprocessen att efterlämna den perfekta ljust rosa kulören i Pasquas 11-minutes Rosé 2022. En tid så exakt och noggrant uträknad att den också fått ge namn åt slutprodukten. När musten och skalen sedan separerats från varandra får musten vila i ståltank i 11 timmar för att klarna naturligt. Vinet jäser därefter i kylkontrollerade ståltankar mellan 13 – 16 grader. Därefter lagras vinet på sin jästfällning för att extrahera aromer i tre till fyra månader innan filtrering och buteljering.

Vinet har fått fina utmärkelser, som Gold Medal av Concours Mondial de Bruxelles samt 90 poäng av James Suckling och av Falstaff Wein Guide Italien.

Vinet är gjort på druvor från vingårdar runt Gardasjön i Veneto. Blenden består av 50 % corvina, 25 % trebbiano di lugana 15 % syrah och 10 % carménère. Detta ger en elegant, mycket frisk doft av rönnbär, örter och vit persika i en finstämd och mineralig ton. Smaken är torr, mycket frisk och komplex med fin syra och inslag av röda vinbär, nektarin och mogen grapefrukt. Mycket elegant och generös smak med en härlig örtig och mineralig avslutning.

Pasquas 11-minutes Rosé 2022 passar utmärkt som aperitif eller tillsammans med snacksbrickan före middagen. Den serveras även med fördel till Löjroms-toast eller en kryddig pasta vongole samt eleganta fisk- och skaldjursrätter.