In English
Orin Swift Papillon 2019
  • Art.nr: 93093
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 849 kr
  • Alk.halt: 16 %

Orin Swift Papillon 2019 – Kultförklarade vinet tillbaka i tillfälliga sortimentet

Orin Swift Papillon 2019, det kultförklarade Napa Valley-vinet är tillbaka i tillfälliga sortimentet från den 10e november. Vinet släpps i 600 buteljer och det lämnar ingen oberörd med sin kraftfulla och eleganta framtoning. Bakom vinet står vinmakaren och konstnären Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina oerhörd vackra och konstnärliga etiketter.

Passar till

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Orin Swift Papillon 2019 – Flaggskeppsvinet från Napa Valley

Historien om Orin Swift är en fascinerande berättelse om en ung och framsynt Dave Phinney som efter att ha blivit förälskad i vin under sina studier i Italien börjar arbeta hos Robert Mondavi. Med en stark känsla av att vilja bygga något unikt skapade han 1998 vinhuset Orin Swift i Kalifornien och framgångarna väntade inte på sig. Med kraftfulla viner och konstnärliga och uttrycksfulla etiketter skapade han ikoniska viner. Fokus ligger på att alltid ha tillgång till de bästa druvorna från olika ursprung i Kalifornien. Varje årgång är unik i både druvblandning och uttryck.

Papillon 2019 är Orin Swifts flaggskeppsvin från Napa Valley och är en hyllning till den klassiska Bordeaux-blandningen med cabernet sauvignon, malbec, merlot, petit verdot och cabernet franc, fast med Napa Valleys alldeles egna uttryck. Druvorna kommer från klassiska vingårdar i Napa Valley samt Atlas Peak och St. Helena AVA:s. Vinet är lagrat i 13 månader på franska ekfat och av dessa är 47% nya​.

Etiketten till vinet Papillon är fotat av Daves vän och vinmakare Greg Gorman och föreställer händerna på en av vingårdsarbetarna. Detta är essensen i ​hans konstnärliga syn på hur vin ska uttryckas och presenteras​.

Orin Swift Papillon 2019 är ett stort vin med kraft och elegans. Doften är fullpackad med svarta vinbär, björnbär, körsbär, salvia och rostade fikon. Smaken är stor men visar också vinets mer eleganta sida med toner av svarta vinbär, kola och svaga antydningar av söt röd vermouth, krossad mynta och apelsinskal. Vinet har en tydlig mineralitet och avslutet bjuder på mogna, fasta tanniner och en lång eftersmak som för tankarna till björnbär och läder.

Vinet blir en utmärkt kompanjon till kraftfulla menyer såsom mustiga kött- eller svampgrytor, rött kött, mörk choklad eller smakrika vällagrade hårdostar.

Papillon 2019 är Orin Swifts flaggskeppsvin från Napa Valley och är en hyllning till den klassiska Bordeaux-blandningen med cabernet sauvignon, malbec, merlot, petit verdot och cabernet franc, fast med Napa Valleys alldeles egna uttryck.
Mobach

Michael Mobach

Brand Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Fullpackad med svarta vinbär, björnbär, körsbär, salvia och rostade fikon.
  • Smak
  • Stor men visar också vinets mer eleganta sida med toner av svarta vinbär, kola och svaga antydningar av söt röd vermouth, krossad mynta och apelsinskal.
  • Avslut
  • Lång eftersmak som för tankarna till björnbär och läder.

Orin Swift

Orin Swift Cellars har en fascinerande historia. Det är berättelsen om den unge och framsynte Dave Phinney som, efter att ha blivit förälskad i vin under sina studier i Italien, började arbeta hos Robert Mondavi. Med en stark vision om att bygga något unikt skapade han sedan vinhuset år 1998 i Kalifornien.

Läs mer om Orin Swift Link icon