In English

NYHET! Nu finns ”Cykelvinet” i Cabernet Sauvignon på 1 Liters flaska

Nu finns Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon, “cykelvinet”, på 1 Liters flaska. Vinet har en smak av svarta och röda vinbär, plommon och hallon. Dess toner av kakao, tobak och mocka gör Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignonen till en utmärkt kompanjon till grillade kötträtter.

Alk.halt: 13 % vol. | Art.nr: 53185 | Volym: 1000 ml | Pris 99 kr

Klicka här för att beställa

Vinet har en smak av svarta och röda vinbär, plommon och hallon, med toner av kakao, tobak och mocka. Det är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet, som gör att det passar bra till grillade kötträtter. Prova gärna att kombinera med en chilensk asado med pebre – en tomatsalsa med lagom hetta, och till det pastel de choclo, ett slags mos gjort på majs.

I Chimbarongo, där Cono Surs vingårdar och vineri är beläget, är cykeln ett naturligt transportmedel för arbetarna. Cykeln som finns på etiketten blev en självklar symbol för den hållbarhetstänk som präglar Cono Sur.

Druvorna till vinet hämtas från vingårdar i Colchagua och Acongagua. Vinmakaren Matías Ríos är en passionerad vinälskare som brinner för ekologisk och hållbar vinodling. Hans filosofi bygger på att med minsta möjliga påverkan låta vinrankorna producera druvor av hög kvalitet.

Cono Sur grundades år 1993 och har med ledorden kvalitet och hållbarhet blivit Chiles näst största exporterande vinproducent. Med sina 300 hektar ekologiska vingårdar, och med samtliga 1 915 hektar under integrerad odling, återskapar och bibehåller Cono Sur den biologiska mångfalden i sina vingårdar. De började sin omställning från konventionell odling år 1998 och bedriver ekologisk odling sedan år 2000.