In English

Nashville Stories U.S Red Blend – Fylligt rött vin från Kalifornien

Nashville Stories Red

Nashville Stories U.S Red Blend är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Det här är Jill Johnsons första vin och precis som uppföljarna i Nashville-serien gör sig vinet allra bäst till god mat, musik och trevligt sällskap.

Nr 72113 | 119 kr | 14,5 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,7 g/100ml

Klicka här för att beställa

Jill Johnson har blivit känd för sin kärlek till musiken men har även utvecklat ett allt större intresse för mat och dryck. Nashville Stories är omsorgsfullt utvalda viner inspirerade av hennes matupplevelser, minnen och speciella ögonblick.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av hur mat och dryck går att kombinera tillsammans. Det är inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok, säger Jill Johnson.

Jill har nyligen även fördjupat sina kunskaper och passion för ädla drycker via en sommelierutbildning.

U.S Red Blend är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Den spännande blenden består av druvorna petite sirah, tannat, teroldego och zinfandel.

Vinet har en mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, kardemumma, plommon, vanilj, peppar och mörk choklad.

Druvorna skördades omsorgsfullt vid optimal mognad, det bidrar till en koncentrerad färg samt utveckling av sammetslena tanniner. Jäsningenen skedde på ståltank vid en temperatur omkring 32 grader och därefter lagrades vinet en tid tillsammans med ek för att addera komplexitet och struktur.

Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ, chilihetta, rökighet och sötma, det trivs helt enkelt utmärkt vid grillen. Det är även en perfekt partner till smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.