In English

Nashville Stories Prosecco – Jill Johnsons egna bubbel

Nu är countryartisten Jill Johnsons ekologiska prosecco åter i Systembolagets beställningssortiment och i utvalda butiker. Detta torra och uppfriskande bubbel är uppföljare och systervin till hennes röda succévin Nashville Stories från USA. Prosecco kommer som bekant från Italien, men vinstilen har blivit så populär att den idag exporteras till stora delar av världen, inte minst till USA. Nashville Stories Prosecco passar perfekt som aperitif men även till småplock och lättare medelhavsmat.

Alk.halt: 11% vol. | Art.nr: 75708 | Volym: 750 ml | Pris 115 kr

Klicka här för att beställa

Jill Johnson har blivit känd för sin kärlek till musiken men har även utvecklat ett allt större intresse för mat och dryck. Efter succén med hennes första röda vin Nashville Stories kommer nu ekologiska Nashville Stories Prosecco. Idén till vinet växte fram under Jills många resor till USA, då det funnits tillfällen att träffa musiker och andra vänner utanför studion över ett glas bubbel och en bit mat.

Prosecco är ett ursprungsskyddat mousserande vin från norra Italien, druvorna odlas i Veneto-regionen, närmare bestämt i Conegliano och Valdobbiadene, uppe i bergen strax norr om Treviso. Druvan som används heter Glera. Vinstilen har blivit så populär att det idag exporteras till stora delar av världen, inte minst till USA.

Nashville Stories Prosecco Brut har en fräsch och fruktig doft av gröna äpplen, päron och mandelmassa. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen, päron, citrus och ett fruktigt och fräscht avslut. Passar som aperitif och sällskapsdryck samt till lättare rätter på fisk, skaldjur eller grönsaker. Dessutom är bubblet perfekt till buffé och småplock.