In English

Nashville Stories Bianco – Jill Johnsons nya vita vin

Vinfamiljen Nashville Stories har nu fått tillökning: Jill Johnson Nashville Stories Bianco, ett efterlängtat vitt vin som är en uppföljare till Nashville Stories Red och Nashville Stories Prosecco Brut. Det nya vita vinet är ett torrt italienskt vin från regionen Piemonte som bjuder på uppfriskande aromatiska toner, härlig frukt och elegant mineralitet. Vinet finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Alk.halt: 12% vol. | Art.nr: 50554 | Volym: 750 ml | Pris 109 kr

Klicka här för att beställa

Jill Johnson har blivit känd för sin kärlek till musiken men har även utvecklat ett allt större intresse för mat och dryck. Under hösten 2020 påbörjade Jill sin resa mot att bli sommelier för att fördjupa sina
kunskaper om ädla drycker.

Efter succén med hennes röda vin Nashville Stories och Nashville Stories Prosecco är det nu dags för Nashville Stories Bianco, ett torrt, friskt vin från Piemonte med pigg syra och fruktiga toner. Vinet består av en blend på druvorna cortese, moscato, chardonnay och sauvignon blanc, typiskt för den norditalienska regionen.

Nashville Stories Bianco passar till vit fisk, skaldjur eller kyckling samt tonfisksallad, krämiga pastarätter och risotto. Det kan även drickas som aperitif eller serveras på egen hand, gärna väl kylt.

– Jag hoppas att min passion för mat och dryck lyser igenom vinet. Tanken bakom Nashville Stories Bianco; precis som med alla Nashville Stories viner, är att det ska innehålla en smakpalett som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Jag ville göra ett vin som skulle uppskattas av min bekantskapskrets runt om i världen, säger Jill Johnson.