In English
Muro Primitivo Ny
  • Art.nr: 72764
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 119 kr
  • Alk.halt: 14 %

Muro Primitivo IGT Puglia

Muro Primitivo IGT Puglia är ett elegant vin från Puglia, känd för sina smakrika röda viner. Ett vin som inte bara fångar essensen av Apuliens jordmån och klimat, utan också hyllar regionens kulturella arv genom sin unika och lyxiga flaskdesign. Vinet har mjukt inlindade tanniner, mörk fruktighet och väl avvägda fattoner som gör det till en utmärkt följeslagare till det italienska köket. Vinet finns nu tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Muro Primitivo IGT Puglia – Italiensk lyx på flaska

Muro Primitivo kommer från Italiens klack Puglia, känd för sina smakrika röda viner. Det är ett landskap där konst, historia och vintraditioner smälter samman på ett unikt sätt. Bland de böljande olivlundarna och de grönskande vingårdarna, möter vi en värld av pittoreska byar med charmiga kullerstensgator och imponerande gamla stenmurar. En region rik på konstnärlig skönhet och kulturellt arv, där varje vingård bär på en historia som sträcker sig tillbaka genom århundradena.

Muro Primitivo fångar inte bara essensen av Puglias jordmån och klimat, utan hyllar även regionens kulturella arv genom sin unika flaskdesign. Inspirerad av de karakteristiska Trullo-husens stenmurar och konformade tak. Varje flaska bär med sig en historia av passion och hantverk.

Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik erbjuder Muro Primitivo en subtil och ändå kraftfull vinupplevelse.

Primitivodruvorna skördas i mitten av september, noggrant utvalda för att uppnå optimal mognad. Efter skörd avstjälkas druvorna och genomgår en kallmaceration vid 10/12°C under cirka ett dygn. Därefter påbörjas alkoholjäsningen under strikta kontrollerade temperaturförhållanden.

Efter avslutad malolaktisk jäsning, som sker i ståltankar, lagras vinet i fem månader på ekfat för att ytterligare förstärka dess komplexitet och karaktär. Slutligen buteljeras vinet och får mogna på flaskan i tre månader innan det är redo att avnjutas. Denna noggranna process resulterar i ett vin av hög kvalitet med välbalanserade smaker och en karakteristisk elegans.

Vinet är en utmärkt följeslagare till medelstarka kötträtter, grytor och vegetariska gratänger. För de som njuter av smakrika korvar, hamburgare eller klassiska italienska rätter som pasta bolognese och lasagne, kommer vinet att förstärka matupplevelsen med sina välbalanserade smaker och eleganta struktur. Dessutom är det ett utmärkt val till lagrade hårdostar som pecorino och parmesan. Helt enkelt det ultimata allroundvinet för alla älskare av italiensk matkultur!

Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik erbjuder Muro Primitivo en subtil och ändå kraftfull vinupplevelse med sina välbalanserade smaker och eleganta struktur. Helt enkelt det ultimata allroundvinet för alla älskare av italiensk matkultur!
asa_rosvall

Åsa Rosvall

Senior Brand Manager & Sourcing Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Generös doft med runda, rostade och integrerade fattoner samt mogen röd frukt. Lite lakrits och mörka plommon.
  • Smak
  • Kryddiga smaker av lakritsrot, kanel och nejlika samt mörk bärfrukt med inslag av torkad frukt.
  • Avslut
  • Elegant fruktsötma avrundar tanninerna och ger en lång balanserad eftersmak.