Louis M Martini Napa Valley Cabernet Sauvignon är ett smakrikt, komplext och fylligt vin med toner av mörka bär och balanserad fatkaraktär. Vinet är det perfekta valet till en finare köttbit, allra helst med grillyta. Louis M Martini är en av Napas mest ansedda producenter, som gör premiumviner på den klassiska druvan cabernet sauvignon.
Fläsk
Lamm
Nöt
Vilt
Ikoniska Napa Valley är ett av världens mest kända vinområden, med oerhört ansedda vingårdar. En av dem är Louis M. Martini, som gör klassiska premiumviner på regionens stolthet: kvalitetsdruvan cabernet sauvignon. Cabernet sauvignon är en korsning mellan cabernet franc och sauvignon blanc, som ger viner med friskhet, fyllighet, fina tanniner och toner av svarta vinbär, plommon, paprika och örter. Lagring på ekfat adderar aromer som cederträ, choklad och kaffe. Viner gjorda på cabernet sauvignon lämpa sig mycket väl för lagring, tack vare kombinationen av hög syra, bra tanniner och fruktkvalitet.
Louis M. Martini grundades år 1933 och är ett av de fem äldsta vinerierna i Napa Valley, med kusten i öster och närhet till bergskedjan Mayacamas och Mount Saint Helena. Här är odlingförutsättningrana idealiska för Napa Valleys specialitet – cabernet sauvignon. Vineriet ligger precis söder om Saint Helena. Louis M. Martini kom som 13-åring till San Francisco från Genua i Italien under tidigt 1900-tal, men återvände till Italien igen för att studera vintillverkning på universitet i Alba iPiemonte. Han köpte tidigt vingårdar både i Napa Valley och Sonoma County och vineriet stod klart år 1938. E&J Gallo köpte vineriet och tillhörande vingårdar år 2002.
Michael Eddy tog över som vinmakare år 2015, efter att ha tillbringat mer än ett decennium under mentorskap av sin företrädare Mike Martini. Cabernet sauvignon har alltid varit i fokus för Louis M. Martini och de erbjuder en portfölj med internationellt hyllade viner från Napa Valley och Sonoma Countys bästa vingårdslägen.
Vördnaden för historia och tradition i kombination med innovativa vinframställningstekniker och enormt sträng druvselektering är Louis M. Martini Winerys vinnande recept för att kontinuerligt få höga poäng i internationell press – och vara mycket eftersökta av vinfantaster.
Druvorna skördas tidigt på morgonen, avstjälkas och genomgår en mycket noggrann sortering. Musten får sedan jäsa relativt varmt under 14-21 dagar. Lagringen sker på en blandning av franska och amerikanska ekfat.