In English

Louis M Martini Napa Valley Cabernet Sauvignon 2017 – Elegant och nyansrikt vin från Kalifornien

Louis M Martini

Louis M Martini Napa Valley CS är ett fylligt och elegant vin med generösa toner av mörka körsbär och plommon. Vinet har en kraftfull karaktär av ekfat, kryddor och vanilj. Perfekt till grillade, smakrika rätter med lamm, nöt eller vilt.

Klicka här för att köpa/beställa

Art.nr: 6723 | Pris 401 kr | Alk.halt: 15 % vol. | Volym: 750 ml

Ikoniska Napa Valley är Nordamerikas mest kända vinområde. Här samsas många av världens bästa vingårdar om den relativt lilla ytan som själva dalen utgör. Här huserar Louis M. Martini i ett klimat väldigt likt Medelhavsområdet, med kusten i öster och likaså bergskedjan Mayacamas och Mount Saint Helena i bakgrunden, idealiskt för Napa Valleys specialitet – Cabernet Sauvignon!

Louis M Martini Napa Valley CS 2017 är ett fylligt och elegant vin med generösa toner av mörka körsbär och plommon. Vinet har även en kraftfull karaktär av ekfat, kryddor och vanilj.

Druvorna skördas tidigt på morgonen, avstjälkas och genomgår en mycket noggrann sortering. Musten får sedan jäsa relativt varmt under 14-21 dagar med en jästsort från Bordeaux. Lagringen sker på en blandning av franska och amerikanska ekfat.

Louis M Martini Napa Valley CS 2017 är perfekt till grillade, smakrika rätter med lamm, nöt eller vilt. Dekantera gärna vinet innan servering!

LOUIS M MARTINI WINERY
Louis M. Martini grundades år 1933 och är ett av de fem äldsta vinerierna i Napa Valley. Vineriet ligger precis söder om St. Helena. Louis M. Martini kom som 13-åring till San Francisco från Genua i Italien under tidigt 1900-tal, men återvände till Italien igen för att studera vintillverkning på universitet i Alba, Piemonte. Han köpte tidigt vingårdar både i Napa Valley och Sonoma County och vineriet stod klart 1938. E&J Gallo köpte vineriet och tillhörande vingårdar 2002.

Michael Eddy tog över som vinmakare 2015, efter att ha tillbringat mer än ett decennium under mentorskap av sin företrädare Mike Martini. Cabernet sauvignon har alltid varit i fokus för Louis M. Martini, idag erbjuder de en samling internationellt hyllade viner från Napa Valley och Sonoma Countys bästa vingårdslägen.

Vördnaden för historia och tradition i kombination med innovativa vinframställningstekniker och enormt sträng druvselektering är Louis M. Martini Winerys vinande recept för att kontinuerligt få höga poäng i internationell press och vara eftersökta av vinfantaster.