In English

Kristallrosén LYV

Lyv Kristallrosén

Nu finns kristallrosén LYV i flera butiker och kan beställas till samtliga butiker från Systembolagets beställningssortiment. Vinet har gjort succé med sin friska smak och karaktäristiskt skimrande flaska. Flaskans fasetter speglar vingårdens mångfacetterade ursprung i sydfranska Languedoc.

Art.nr: 52465 | Pris 119 kr | Alk.halt: 12 % vol. | Volym: 750 ml | Sockerhalt <0,3 g/100ml

Klicka här för att köpa/beställa

Nu finns succévinet kristallrosén LYV i flera butiker och i Systembolagets beställningssortiment. Den unika flaskan ger det friska rosévinet uppenbarelsen av en kristall. De gnistrande fasetterna illustrerar vinet och vingårdens mångfacetterade ursprung i hjärtat av sydfranska Languedoc.

Bakom formgivningen står designstudenten Leslie Dabin, som vann förstapriset i designtävlingen Verallia Design Awards. Tävlingen gick ut på att tolka temat Voyage. Leslie Dabin ville skapa en form som fångade det alla resor, såväl yttre som inre, har gemensamt – nämligen nya perspektiv. Flaskans kristallform leker med ljusets strålar, för att addera en ytterligare dimension när den ställs fram på dukat bord.

LYV är gjort på mestadels grenache, cinsault och syrah. Bakom vinet står den anrika vinfamiljen Maison Jeanjean. Druvorna skördas nattetid för att bevara druvornas friskhet och syra. De pressades varsamt i en pneumatisk press, endast den frirunna druvmusten användes. Jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar för att bevara vinets pigga fruktighet och komplexa aromer. Smaken är torr, frisk och krispig med toner av citrus, lavendel, rabarber, röda vinbär och smultron.