In English

JURA 12 YEARS OLD SHERRY CASk – NYHET PÅ HYLLAN!

Jura 12

Jura 12 Years Old Sherry Cask har mognat i tio år i amerikanska ekfat, tidigare använda för bourbon, och sedan avslutats i Oloroso-sherryfat från Jerez, Spanien i ca två år, vilket ger en distinkt touch till denna livfulla single malt. Lanseras 1 juni i systembolagets fasta sortiment.

Nr 757 | 449 kr | 43,5 % vol. | 750 ml

Klicka här för att beställa

Jura är en liten ö i den skotska ögruppen Hebriderna, lika vacker som avlägsen. Ön har ett mikroklimat som lämpar sig väl för whiskytillverkning. Jura är mer än en whisky, det är en del av öns historia, skapad av människor med sann passion för whiskytillverkning.

Jura 12 YO Sherry Cask är en exceptionell whisky för de som uppskattar komplexitet och elegans. Den kombinerar Juras unika karaktär med sherryfatets influenser på ett sublimt sätt. Resultatet är en smakrik single malt som tilltalar både nya och erfarna whiskyentusiaster.

Doften är stor och komplex med toner av honung, kola, vanilj, mandel och choklad. Man kan verkligen ana tonerna från både skotska fatlager kombinerade med doften från klassiska spanska Bodegas fyllda av vackert åldrande sherry!

Smaken är mörk och rik, med toner av söta, mogna plommon som övergår till söta kryddor och citrus. Sherrydränkta russin och mörk toffee blandas med fikon, mango, grillad banan och sevillanska apelsinskal. Detta skapar en livlig och varm smak med inslag av kanel, bergamott, kaffe och lakrits i avslutningen.

Jura 12 YO Sherry Cask är en unpeated whisky som kombinerar hantverk och spännande smaksensationer. Dess unika koppling till sherryfatet ger den en extra dimension och gör den till en whiskyupplevelse utöver det vanliga.

OM PRODUCENTEN
Jura Whisky är en klassisk producent som ligger många whiskyfantaster varmt om hjärtat. Destilleriet grundades redan 1810 men förföll under världskrigen i takt med att ön avfolkades. Det fick nytt liv 1963 när markägarna engagerade master blender Charles MacKinlay och destilleridesignern William Delme-Evans.

Jura Distillery