In English
JURA 12 YEARS OLD SHERRY CASK
  • Art.nr: 757
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 449 kr
  • Alk.halt: 43,5 % vol.

JURA 12 YEARS OLD SHERRY CASK

Jura 12 Years Old Sherry Cask har lagrats i tio år på gamla bourbonfat samt i två år på sherryfat som använts till olorososherry. Resultatet är en komplex och smakrik single malt med inslag av honung, kola, torkad frukt och citrus. Finns i Systembolagets fasta sortiment.

Jura är en klassisk producent som ligger många whiskyfantaster varmt om hjärtat. De håller till på ön Jura som också är känd för att vara "den svåråtkomligaste platsen" eftersom George Orwell beskrivit den just så när han skrev sin klassiker 1984 här. Ön har 212 invånare och nästintill alla är djupt engagerade i den lokala whiskyproduktionen. Det märks naturligtvis i det omisskännliga kvalitetsarbetet. Whiskyhuset Juras hantverksarbete utmärks av destillering i exceptionellt höga pannor och för det är de mångfaldigt prisbelönta. Deras whisky är karaktäristiskt len i stilen.

JURA 12 YEARS OLD SHERRY CASK

Jura 12 Years Old Sherry Cask är en elegant single malt som kombinerar Juras unika karaktär med sherryfatens nyanserade undertoner. Doften är stor och komplex med toner av honung, kola, vanilj, mandel och choklad. Smaken är djup och smakrik, med toner av plommon, söta kryddor och citrus. Sherrydränkta russin och mörk toffee blandas med fikon, mango, grillad banan och apelsinskal. Avslutningen bjuder på undertoner av kanel, bergamott, kaffe och lakrits.

Jura 12 Years Old Sherry Cask är en unpeated whisky som kombinerar hantverk och smakupplevelse och tilltalar både nya och erfarna whiskyentusiaster..

Jura Distillery

Jura är en liten ö i den skotska ögruppen Hebriderna, lika vacker som avlägsen. Ön har ett mikroklimat som lämpar sig väl för whiskytillverkning. Jura är mer än en whisky, det är en del av öns historia, skapad av människor med sann passion för whiskytillverkning.