In English

JACQUES GERMANIER ORGANIC CAB-MerlOT – En ekologisk Bordeauxblend från Sydafrika

Jacques Germanier Cabernet Sauvignon Merlot är en medelfyllig bordeauxblend packad med mörk frukt och kryddiga örtinslag. Vinet finns nu i Systembolagets beställningssortiment och i utvalda butiker.

Alk.halt: 13,5% vol. | Art.nr: 20027 | Volym: 750 ml | Pris 99 kr

Klicka här för att köpa/beställa

Jacques Germanier var en framgångsrik schweizisk vinmakare som flyttade till Sydafrika på 1970-talet. Han blev även en av pionjärerna för ekologisk odling i Sydafrika när han köpte den 120 hektar stora Sonop Wine Farm år 1991. Efter Sydafrikas frigörelse från apartheid instiftade han år 1997 Mountain View Community Property Association, där en del av vingårdarna gavs till ett arbetarkollektiv som idag levererar druvor till Germanier.

Passionen för vin och ekologisk odling överfördes till dottern Sophie som flyttade till Sydafrika år 2014 för att ta över verksamheten. Vid faderns bortgång tre år senare skapade hon vinet Jacques Germanier Cabernet Sauvignon Merlot by Sophie Germanier, som en hyllning till hans minne.

Vinet är en så kallad bordeauxblend på 80 procent cabernet sauvignon och 20 procent merlot. En fruktbomb med generösa toner av svarta vinbär, eukalyptus och plommon med inslag av choklad och örter. Ett perfekt vin till vinterns värmande grytor av nöt och lamm. Det är också perfekt till lite kraftigare vegetariska rätter, prova gärna en krämig svamprisotto! Även julbordets hårda ostar kan paras ihop med detta ekologiska vin.