In English
  • Art.nr: 2159
  • Volym: 2000 ml
  • Pris: 219 kr
  • Alk.halt: 14,5 %

Gallo Family Vineyards Zinfandel

Nu lanseras Gallo Family Vineyards Zinfandel i Systembolagets fasta sortiment. Vinet har en mjuk och mörkfruktig smak med rund fatkaraktär som gifter sig perfekt med saftiga hamburgare, grillat kött eller pizza. Familjeproducenten Gallo har varit verksamma i Kalifornien i över 90 år och är kända för sin innovation. Gallo Family Vineyards Zinfandel kommer i praktiskt och hållbar pouch om 2 liter.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Gallo Family Vineyards Zinfandel i fasta sortimentet

Gallo Family Zinfandel är gjord på utvalda zinfandeldruvor från Central Valley i Kalifornien och har en mörkfruktig doft med kryddiga inslag. Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon och en rund kryddighet. Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil.

Vinet passar till saftiga hamburgare eller grillat kött med smakrika tillbehör. Vinets generösa fruktighet är även tacksam att matcha med ost, både på bricka eller eller smält på pizza, i köttfärspaj eller krämig cannelloni.

Gallo – skriver kalifornisk vinhistoria sedan år 1933

Gallo är utan tvekan den viktigaste vinproducenten i hela Kalifornien. Företaget grundades i Modesto i Central Valley år 1933 av de unga bröderna Ernest och Julio Gallo, söner till italienska immigranter. Lagen som hade införts år 1920 mot all alkoholförsäljning i USA hade nämligen upphävts och bröderna Gallo såg sin chans. Genom att hyra en enkel lokal och köpa utrustning och druvor på kredit startade de en blygsam verksamhet. Resten är internationell vinhistoria och idag är Gallo världens största vinproducent. De har med sin forskning och kvalitativa innovationsarbete kring vinodling och vinifiering haft enorm betydelse för USA och resten av världens vinindustri. E. & J. Gallo var även det första amerikanska vingårdsägda vineriet som mottog det internationella certifikatet ISO 14001, för implementeringen av sitt miljöprogram.

Från att ha varit ett litet familjeföretag som enbart producerade viner under sitt varumärke Gallo Family Vineyards äger de idag en betydande andel vingårdar och varumärken. Portföljen sträcker sig från tillgängliga och publika satsningar till exklusiva ikonviner. Julio Gallo gick bort 1993 och Ernest 2007, men Gallo är fortfarande ett familjeföretag med bas i Modesto. Idag är fjärde generationen aktiv och hela 17 barnbarn till Ernest och Julio arbetar inom företaget. Gina Gallo leder exempelvis vinmakarteamet som producerar toppviner i Sonoma och hennes bror Matt är ansvarig för vinodlingen.

Vinifiering

Gallo Family Vineyards Zinfandel är gjord på utvalda zinfandeldruvor som efter skörd och selektering fick jäsa, macerera, genomgå malolaktisk jäsning samt lagras en kortare tid i kontakt med ek för en rundare och kryddigare karaktär.

Gallo har alltid jobbat efter devisen kunskap, kvalitet och innovation – oavsett om det handlar om publika viner på burk eller exklusiva ikonviner.
Michael Mobach

Michael Mobach

Brand Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Mörkfruktig doft med kryddiga inslag.
  • Smak
  • Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär och hallon och en rund kryddighet.
  • Avslut
  • Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil.

Gallo Family Vineyards

Gallo är utan tvekan den viktigaste vinproducenten i hela Kalifornien. Företaget grundades i Modesto i Central Valley för över 90 år sedan av de unga bröderna Ernst och Julio Gallo, söner till italienska immigranter. Gallo är idag världens största vinvarumärke, med flera underliggande vinerier, vingårdar och varumärken, men drivs fortfarande av familjen Gallo.

Läs mer om Gallo Family Vineyards Link icon