In English
Fratellini Chianti
  • Art.nr: 76527
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 99 kr
  • Alk.halt: 13 %

Fratellini Chianti Superiore DOCG – Nyhet i beställningssortimentet

Fratellini Chianti Superiore DOCG är ett modernt och elegant vin med en medelfyllig och rund smak som balanserar fin friskhet med toner av röda bär och örter. Detta vin har en komplex smakprofil med tydliga toner av mogen körsbär och plommon. En utmärkt följeslagare till en mångfald av rätter! Toscana, beläget i centrala Italien, är en av landets mest berömda och prestigefyllda vinregioner, hem för flera distinkta vinområden, varav ett av de mest kända är Chianti. Vinet finns nu tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

FratelliniEn modern Chianti från Toscana

Soliga Toscana är Italiens mest kända vinregion. Mytomspunnen och älskad tack vare sin vackra landsbygd och sina goda viner, strategisk placerad på den italienska västkusten. I det varma maritima klimatet trivs traktens okrönta drottning, sangiovese – eller ”Jupiters blod” som de gamla romarna kallade denna ädla druva som ger Chiantivinerna sin karaktäristiska smak och struktur. Andra druvor som canaiolo, colorino och merlot kan också användas i blenden för att lägga till ytterligare komplexitet.

Fratellini är från Chianti Superiore, som inte riktigt har lika lång lagringstid som det snävare distriktet Chianti Classico, där produktionen är under striktare reglering och vinerna rent generellt uppfattas som stramare. Vår lillebror Fratellini har fortfarande karaktärstypiska inslag av frisk syra och fat men är fruktigare, mjukare och lätt att matcha till all italiensk mat. Lite friare och livfullare som småsyskon brukar vara!

Fratellini Chianti Superiore erbjuder en medelfyllig och rund smak med en modern prägel, kompletterad av fin friskhet och subtila nyanser av röd bärfrukt och örter. Det är ett komplext vin med mogna inslag av körsbär och plommon som leder till en elegant avslutning med silkeslena tanniner.

Druvorna plockas vid optimal mognad, oftast i mitten av september. Vinet genomgår jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Under denna fas används en pump-over-teknik av vinmakarna för att extrahera komplexa smaknyanser och tanniner från druvskalet. Efter det genomgår vinet en lagring på åtta månader i en mix av ståltankar och cementtankar.

Chianti-viner är kända för att vara mångsidiga matviner och passar bra till en mängd olika rätter. Fratellini är inget undantag, en utmärkt följeslagare till pasta, pizza, rätter med tomatsås, grillat kött och hårdostar såsom parmesan och pecorino. Vinet fungerar även alldeles utmärkt på egen hand, gärna lätt kylt.

Fratellini erbjuder en medelfyllig och rund smak med en modern prägel, kompletterad av fin friskhet och subtila nyanser av röd bärfrukt och örter. Det är ett komplext vin med mogna inslag av körsbär och plommon som leder till en elegant avslutning med silkeslena tanniner.
asa_rosvall

Åsa Rosvall

Senior Brand Manager & Sourcing Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Karakteristisk ursprungstypisk sangiovese-doft, präglad av solmogna körsbär och röda bär. En subtil kryddighet av färska örter och skogshallon kompletterar doften och bidrar till dess finstämda karaktär.
  • Smak
  • Medelfyllig och rund smak med en modern prägel, kännetecknad av fin friskhet och subtila nyanser av röd bärfrukt och örter. Dess komplexitet framträder genom mogna toner av körsbär och plommon.
  • Avslut
  • Fantastisk balans mellan frukt och mjuka tanniner med ett mycket elegant avslut.