In English

Exklusivt släpp av Pasqua Hey French You could have made this but you didn’t

Nu lanserar vi det efterfrågade vinet Pasqua Hey French You could have made this but you didn’t. Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men den stora efterfrågan gör att vi nu även släpper det i beställningssortimentet.

Klicka här för att beställa

Nr 59202| 401 kr | 13,5% | 75 cl

Pasqua Vigneti e Cantine grundades för ganska exakt 100 år sedan när bröderna Pasqua köpte mark utanför Verona sedan i Veneto. Idag drivs egendomen av tredje generationen Pasqua och utmärks av en utmärkande experimentlusta och nyfikenhet i både vingård och vineri. De har framför allt blivit berömda för sina viner från Valpolicella. Det vita vinet Hey French är något av deras innovativa hjärtebarn, där de har gjort precis som de vill gällande blandning av druvor, årgångar och vinifiering. Namnet insinuerar att denna typ av vin aldrig skulle kunna göras i Frankrike, landet med stränga appellationslagarna. Vi lanserar nu Hey French Edizione II, den andra upplagan av experimentvinet som blev en smärre succé. Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men stor efterfrågan har gjort att vi nu även släpper det i beställningssortimentet. Den minimala upplagan gör dock att vi bara kan släppa 120 flaskor.

Hey French Edizione II är gjord på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave. Den dominerande druvan garganega kommer från Monte Calvarina. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Varje vingård och årgång vinifieras separat, men på samma sätt. Druvorna skalmacereras i tio timmar, delar av vinet genomgick sedan malolaktisk jäsning. När vinet var färdigjäst lagrades det i sex månader på franska ekfat.

Det här är en fantastisk kombination av aromatisk smakrikedom, integrerade och krämiga ekfatstoner samt en uppfriskande syra. Vinet har en komplex doft av mogna stenfrukter, ekfat, citrus, blommor och färska örter. Smaken är torr, generös och fyllig med toner av exotisk frukt, fräsch syra och mycket lång eftersmak. Vinner på en högtidlig runda i karaff för att få blomma ut till sin fulla potential.

Hey French Edizione II har bland annat fått 92 poäng av vinkritikerna James Suckling och tilldelades guldmedaljen i WOW The Italian Wine Competition 2021.