In English

Collezione Oro Chianti Organic – NU I PRESENTFÖRPACKNING

Piccini Oro-Present

Nu i presentförpackning! Collezione Oro Chianti Organic DOCG 2022 är en Chianti gjord på ekologiska druvor som plockats från olika områden i Toscana. Smaken är rödbärig och har en ursprungstypisk frisk syra med mjuka tanniner, vilket gör det till ett utmärkt val för det klassiska italienska köket. Hyllat av kritiker både i Sverige och internationellt. Detta högt ansedda vin finns nu också i en elegant och lyxig presentförpackning. Finns på hyllan i utvalda Systembolag och kan även beställas.

Nr 22467 | 99 kr | 13 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,8 g/100ml

Klicka här för att beställa

Soliga Toscana är Italiens mest kända vinregion. Mytomspunnen och älskad tack vare sin vackra landsbygd och sina goda viner, strategisk placerad på den italienska västkusten. I det varma maritima klimatet trivs traktens okrönta drottning, sangiovese – eller ”Jupiters blod” som de gamla romarna kallade denna ädla druva, basen i storheter från både Brunello di Montalcino och Chianti.

Piccini Collezione Oro Chianti Organic 2021 har en rödfruktig doft med inslag av körsbär, skogshallon, tomat, sötlakrits och örter. I smakpaletten samsas rödbäriga toner, ursprungstypisk frisk syra och mjukt inlindade tanniner.

Vinet kommer från sent handskördade ekologiska druvor. En del av dem har fått hänga kvar och torka på vinrankorna. Denna metod kallas ”Goveno all’uso Toscano” och är vanlig i Toscana.

Piccinis Chianti-viner är Italiens mest sålda Chianti-vin* och hyllas av kritiker både i Sverige och internationellt, till glädje för Ginevra Piccini som citeras i Vinbanken: ”Om flaskan är välkänd i Sverige så är det inget jämfört med hur populär den är inom Italiens gränser. – Vår Chianti är faktiskt den mest sålda Chiantin i hela Italien. Den står för 25 procent av all försäljning av Chianti i hela landet, säger Ginevra Piccini med ett stolt leende på läpparna.”

Piccini Collezione Oro Chianti Organic 2021 är ett matvänligt vin som är klippt och skuret för det klassiska italienska köket. Smakrika pastarätter med mycket tomat, lättare köttanrättningar och givetvis till pizza!

OM PRODUCENTEN

Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana.​ De äger även vingårdar på Sicilien.

Vinhuset går i bräschen för det nya moderna Chianti med deras förmåga till innovation och kontinuerlig dynamik.​ Från deras enklare Chianti till prestigevinerna från egendomen i Montalcino finns de gemensamma nämnarna: kvalitet, drickvänlighet och respekten för ursprunget.

Kuriosa: Den moderna Pizzan skapades 1879 i Neapel, tre år senare grundades Piccini!

*Enligt försäljningsstatistik från IRI (iriworldwide.com).