In English

Chablis på tetra i tillfälliga sortimentet

Den 8 juni lanserar vi ett vin från Chablis på tetra i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det är ett friskt, fruktigt och ursprungstypiskt vin som gör sig perfekt för utomhusaktivitet. Dessutom är det förstås en ovanligt klimatsmart förpackning.

Alk.halt: 12,5 % vol. | Art.nr: 93702 | Volym: 750 ml | Pris 139 kr

Klicka här för att beställa

Frågan om hållbar utveckling är mer aktuell någonsin. Vi på Spring Wine & Spirits arbetar aktivt med att vara drivande för klimatsmarta förpackningar. Förpackningar utgör nämligen en stor del av vinindustrins totala klimatpåverkan. Det beror bland annat på förpackningens material, hur den har producerats och hur den kan transporteras. Glasflaskan har en relativt hög klimatpåverkan eftersom den är tung och kräver mycket energi när den tillverkas. Lättare förpackningar minskar både resursåtgången och transporterns miljöpåverkan. Vårt mål är därför att utöka vårt sortiment med klimatsmarta förpackningar. Vi har tidigare varit först med att lansera vin på burk och har vår populära Spring Village-serie på PET. Vi har även ett 90-tal produkter på lättare glasflaska och erbjuder den klimatsmarta lösningen KeyKeg till våra restaurangkunder. Nu släpper vi dessutom det allra första chablisvinet på tetraförpackning.

Vinet är gjort på 100 procent chardonnay från årgång 2019. Hela druvklasar pressades i pneumatisk press. Musten fick sedan vila på ståltank under tolv timmar. Jäsningen skedde vid 16°C i ståltank och merparten av vinet fick även genomgå malolaktisk jäsning.
Vinet har en fruktig, frisk och nyanserad smak med inslag av gröna äpplen, gula päron, mineral, persika och citrus.
Det här är en perfekt partner till klassiska fisk- och skaldjursanrättningar men passar också som sällskapsvin på picknicken.

Intresset för nya förpackningar växer i Sverige, i takt med ett större miljömedvetenhet och ökat dryckesintresse. När bag in box lanserades på den svenska marknaden var det många som var skeptiska, men idag är det ett självklart format. Konsumenterna har börjat förstå att även dessa praktiska förpackningar kan husera kvalitativa drycker. Vår förhoppning är att ett välkänt kvalitetsområde som Chablis kan verkligen hjälpa till på den hållbara resan.