In English

Casa Vega – Ekologisk nyhet på prisvärd 1-liters lättviktsflaska

Casa Vega

Casa Vega är ett ekologiskt certifierat vin med spanskt ursprung som nu finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment. Det är ett rött vin med kryddig, pigg doft och generösa, fruktiga smaker. Druvblenden, som har varit ett stort fokus i framtagningsprocessen, består av cabernet sauvignon, tempranillo och bobal. Det är ett prisvärt vin som lanseras på 1-liters lättviktsflaska.

Nr 59873 | 72 kr | 13 % vol. | 1000 ml | Sockerhalt 0,6 g/100ml

Klicka här för att beställa

Bienvenido! Välkommen in! Casa Vega från Spanien bjuder in till en serie prisvärda och ekologiskt certifierade viner. Hos Casa Vega samsas traditionellt spanska och internationellt kända druvsorter från olika spanska distrikt i en och samma flaska.

I framtagningsprocessen för Casa Vega har det legat stort fokus på ekologisk odling och smak. Vinmakarteamet har laborerat med olika druvblender för att hitta en perfekt balanserad smakprofil snarare än att fokusera på det specifika ursprunget. Filosofin har varit att skapa nya innovativa smaker genom att blanda traditionella spanska druvor med internationella druvsorter från olika spanska distrikt. Därför har man valt att inte låsa sig till rådande appellationsregler.

Denna vinmakar-filosofi, tillsammans med den unika blenden av cabernet sauvignon, tempranillo och bobal, har resulterat i ett medelfylligt rött vin med pigg och fruktig doft samt en generös och mörkfruktig smak med en tilltalande josighet. De ekologiska druvorna skördas under september och vinifieras var för sig på ståltank. Efter den malolaktiska jäsningen blandas vinet och lagras några månader på ståltank.

Detta förfarande ger toner av mogna körsbär och hallon som  avslutas med en viss örtighet samt en fin längd. Det är ett publikt och mångsidigt vin som passar till det mesta såsom pasta, rött kött, grillad kyckling, ostar eller tapas. Vinet gör sig också väldigt bra för sig självt och fungerar utmärkt till bufféer. Buen Provecho!