In English

CASA E. MIRAFIORE ALTA LANGA DOCG BLANC DE NOIR 2015 – Ett lyxigt mousserande vin från Piemonte

Vårt eleganta mousserande vin kommer från den mytomspunna regionen Piemonte i nordvästra Italien. Casa E. di Mirafiore är kända i vinvärlden för sina fantastiska Barolos, men här visar de även var bubbelskåpet ska stå med detta välkomponerade ”blanc de noir” på 100% pinot nero. Vinet är gjort på den ”traditionella metoden”, vilket innebär att bubblorna i vinet bildas naturligt under en andra jäsning på flaska – precis som champagne. Artikelnummer: 88204, pris: 399 kronor.

Druvorna kommer från östexponerade vingårdar på 250-300 möh i Serralunga d’Alba. Som i alla vinregioner har Alta Langa (DOCG) en hel del regler som stipulerar hur vinet ska skördas, lagras osv. Beträffande slutlagringen på flaska säger reglerna minst 30 månader, men Mirafiore går längre än så och slutlagrar sina viner på sin jästfällning i hela 36 månader!

Vinet har en torr och frisk smak med mycket komplexitet. Fin mousse med toner av mandlar, nougat och bröd. Det finns en liten elegant sälta i eftersmaken som är perfekt till lyxiga skaldjur, eller varför inte som en härlig aperitif till säsongens alla festligheter.

Den fina etiketten är en av Mirafiores reklamposters från 1920-talet. Du hittar vinet i Systembolagets beställningssortiment från och med den 7 december.

Alkoholhalt: 12 % vol. | Art.nr: 88204 |  Volym: 75 cl | Pris 399  kr

Klicka här för att beställa