In English
  • Art.nr: 2215
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 89 kr
  • Alk.halt: 8 %

Barefoot White Zinfandel

Barefoot White Zinfandel är en fruktig rosé med härlig smak av solmogna jordgubbar som är perfekt för soliga sommardagar. Servera som välkyld aperitif eller sällskapsdryck på egen hand, gärna med en fryst jordgubbe i glaset. Passar också till kryddstarka rätter på kyckling, tonfisk eller skaldjur.

Barefoot white zinfandel – jordgubbsfruktig rosé

Barefoot White Zinfandel har en härlig smak av solmogna jordgubbar, hallon, gula päron och saftig ananas. Ett mycket fruktigt vin med viss sötma och citrusfruktigt avslut. Passar som välkyld aperitif eller sällskapsdryck på egen hand, gärna med en fryst jordgubbe i glaset. Passar också till kryddstarka rätter på kyckling, tonfisk eller skaldjur.

White Zinfandel är en amerikansk och sötfruktig roséstil. Vinerna utmärks av härlig och lättsam saftighet, de har sällan hög syra utan framförallt en mjuk sötma. Det finns ofta toner av solvarma bär. Den här stilen passar därför som sällskapsdryck eller när tillbehören är kryddstarka eller själva innehåller lite sötma.

Barefoot White Zinfandel är gjort på 100 procent zinfandel. Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt. Skalen fick ligga med musten en kort tid, för att färgen skulle lakas ut. Sedan jästes vinet i temperaturkontrollerade tankar, lagrades en kort tid på tank och buteljerades.

Barefoots framgångshistoria började år 1965 med den självlärde vinmakaren och entusiasten David Bynum. Hans fruktiga och lättillgängliga viner med den karaktäristiska foten på etiketten blev omedelbart en framgång. För många står Barefoot även för innovation – med viner som vågar utmana.