In English

Nyhet Apothic Cab!
Cabernet Sauvignon från Kalifornien.

Nu lanseras ett efterlängtat tillskott i Apothic-familjen, Apothic Cab 2019. En fyllig, mjuk och len Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Cabernet Sauvignon är en av världens mest odlade druvor som med stor framgång odlas i just USA.

Alk.halt: 13,5% vol. | Art.nr: 71771 | Volym: 750 ml | Pris 119 kr

Klicka här för att beställa

Druvorna till det här vinet kommer från det legendariska distriktet Lodi. Det högt belägna området gör att havsbrisen dämpar den kaliforniska hettan och ger ett gynnsamt klimat för druvorna.

Vinmakarteamet på Apothic väljer noggrant ut de cabernet sauvignon-druvor som ska skapa en fruktig, och len profil med integrerade mjuka tanniner. Vinet har en tydlig Cab-karaktär med sina syltiga toner av mörk frukt. I smaken är den inbjudande len med fylliga mocca-toner. De rostade faten ger även en välbalanserad och behaglig vaniljton.

Apothic Cab serverar du gärna i kombination med en kycklingrätt med krämig sås, lasagne eller en välgjord hamburgare. Perfekt också till en mild hårdost.

Om producenten Apothic Wines

Vinerna från Apothic Wines är inspirerade av ”Apotheca”; en mystisk plats där man i 1200-talets Europa blendade och förvarade dåtidens viner.

Apothics viner sammanfogar den Gamla världens mystik med den Nya världens smaker. Det har varit devisen sedan 2005 när Debbie Juergenson bestämde sig för att ta fram ett högklassigt rött vin som tog fasta på detta. Vinmakaren Boyd Morris fick uppdraget och han skapade Apothic Red. Idag är vi stolta att få presentera det nya tillskottet: Apothic Cab.

Vinerna från Apothic är lena men smakrika, sofistikerade och lätta att älska. Vinmakarna tar fram det bästa av varje druvsort och skapar viner med elegans och mystik.

Klicka här för att beställa