In English

Sommardrinkar på Plantation Pineapple

Sommardrinkar på Plantation Pineapple! Sommaren är här och med det suget efter läskande ananas. Denna fantastiska frukt är en prima smaksättare i dryck och idag bjuder vi därför på inte mindre en fyra recept på sommardrinkar med vår tropiska rom Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple. Samtliga drinkar avnjuts bäst med gott sällskap och salta snacks som oliver och rostade mandlar.

PLANTATION STIGGINS FANCY PINEAPPLE
Plantation Stiggins’ Fancy Pineapples karaktäristiska ananasmak kommer från färsk ananas som plockats, skärs och skalas för hand. Smaken utvinns från skal och frukt genom infusering och lagring. Precis som Plantations övriga romsorter är Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple givetvis dubbellagrad. Första lagringen sker på Barbados, i tre år på bourbonfat. Slutlagringen är tre månader på Cognac Ferrandfat.

SMAKPROFIL
Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple har en intensiv och fruktig doft med toner av mogen ananas, persika, apelsin, plommon, marsipan och vanilj. Smaken är koncentrerad med söta ananastoner och inslag av rostade, rökiga honungsbitar, äppelskal, kaffe, peppar, karamell kryddnejlika, kanel och kokosnöt. Avslutningen är lång och komplex.

DRINKAR
Vår produktchef Hugo Simberg har en bakgrund som bartender och har tagit fram fyra drinkrecept på Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple till oss.

Drinkar på rom från Plantation Alla romdrinkar
Alla romdrinkar

Såhär svarar Hugo på frågan om varför han tror att rom bara tycks öka i popularitet:

– Rom är världens vanligaste spritsort, variationen gällande smakprofil, ursprung och användningsområde är (nästan) oändlig. Det är därför en tacksam sprit att nörda in sig på, det finns så otroligt mycket kvalitativ rom. Samtidigt är det också en tacksam sprit för nybörjaren, både som drinkbas eller att avnjuta som den är.

VÅR PRODUCENT
Vi är stolt importör av kvalitetsproducenten Plantation Rum som drivs av Alexandre Gabriel. Alexandre och hans tre märken Ferrand Cognac, Plantation och Citadelle har fått en oerhört aktad ställning i dryckesbranschen. Läs mer om Plantation här.

Våra romsorter från Plantation