In English

Drinkar på Plantation Pineapple

Vi älskar läskande drinkar på Plantation Pineapple, med tydlig karaktär av ananas. Denna fantastiska frukt är en prima smaksättare i dryck och vi bjuder därför på hela fem recept på drinkar med vår tropiska rom Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple. Samtliga drinkar avnjuts bäst med gott sällskap och salta snacks.

PLANTATION STIGGINS FANCY PINEAPPLE
Plantation Stiggins’ Fancy Pineapples karaktäristiska ananassmak kommer från färsk ananas som plockas, skärs och skalas för hand. Smaken utvinns från skal och frukt genom infusering och lagring. Precis som Plantations övriga romsorter är Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple givetvis dubbellagrad. Första lagringen sker på Barbados, i tre år på bourbonfat. Slutlagringen är tre månader på Cognac Ferrandfat.

SMAKPROFIL
Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple har en intensiv och fruktig doft med toner av mogen ananas, persika, apelsin, plommon, marsipan och vanilj. Smaken är koncentrerad med söta ananastoner och inslag av rostade, rökiga honungsbitar, äppelskal, kaffe, peppar, karamell kryddnejlika, kanel och kokosnöt. Avslutningen är lång och komplex.

Plantation Pineapple finns i Systembolagets fasta sortiment. Kan beställas till samtliga butiker.
Pris: 399 kr
Art nr: 80524
Alk halt: 40 % vol.
Volym: 700 ml

DRINKAR
Plantation Pineapples fruktiga stil gör sig perfekt i drinkar. Vår produktchef Hugo Simberg har en bakgrund som bartender och har tagit fram fem drinkrecept på Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple till oss.

Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar

Såhär svarar Hugo på frågan om varför han tror att rom bara tycks öka i popularitet:

– Rom är världens vanligaste spritsort, variationen gällande smakprofil, ursprung och användningsområde är (nästan) oändlig. Det är därför en tacksam sprit att nörda in sig på, det finns så otroligt mycket kvalitativ rom. Samtidigt är det också en tacksam sprit för nybörjaren, både som drinkbas eller att avnjuta som den är.

VÅR PRODUCENT
Vi är stolt importör av kvalitetsproducenten Plantation Rum som drivs av Alexandre Gabriel. Alexandre och hans tre märken Ferrand Cognac, Plantation och Citadelle har fått en oerhört aktad ställning i dryckesbranschen. Läs mer om Plantation här.

Våra romsorter från Plantation