In English

Medarbetarnas favoriter: Rickard Edman väljer dryck

Vilka är medarbetarnas favoriter i vårt sortiment? Vilka drycker bjuds det på när de själva får välja? Den här gången är det Rickard Edman som väljer dryck.

VEM ÄR RICKARD EDMAN?
Rickard började jobba hos oss för åtta år sedan. Innan dess jobbade han med marknadsföring på Arvid Nordquist HAB vin och öl-division. Idag är han bland annat ansvarig för braksuccén med vår whisky Tamnavulin. Så här svarar Rickard på frågan om varför just Tamnavulin har lyckats bli så populärt bland både nördar och nybörjare:

– Jag tror att hemligheten bakom succén är en kombination av ett bra pris, som gjort att tröskeln för att våga prova Tamnavulins olika whiskysorter är låg, och en överleverans i kvalitet. Att de sedan har vågat löpa linan ut med sin satsning att slutlagra på vinfat har breddat portföljen, så att det finns något för den nyfikna nybörjaren såväl som för den rutinerade whiskyfantasten.(Här kan du läsa mer om deras vinlagring!)Vad dricker du själv helst då, Rickard?

Det hänger mycket ihop med vad jag äter, men gärna en whisky- eller rombaserad drink innan förrätten, sedan är jag en stor entusiast av amerikanska viner, speciellt cabernet sauvignon från Napa Valley. Det ska smaka mycket, helt enkelt. Om jag blickar mot det vita hållet så föredrar jag de chilenska vinerna från Cono Sur, som dessutom är ekologiska. Annars så blir det Mariestads Alkoholfria öl som är fantastiskt god.  

Bästa basspriten att ha hemma?

Tamnavulin Double Cask 

Citadelle Gin 

Tenjaku Whisky  

Plantation Grande Reserve Bästa drycken att ge bort i present?

Plantation XO 20th Anniversary  

Tamnavulin Spanish Grenache Cask


Ditt bästa drinkrecept?

Rusty Nail
6cl Lip Service Rye Whiskey  
16cl Schweppes Ginger Ale
Is
Citronzest

Gör så så här:
Fyll glaset med is. Addera whiskeyn och toppa med ginger ale. Rör om. Garnera med citronen. Klart!