In English

Plantation Isle of Fiji Coconut Mojito

Plantation Fiji Mojito
Ingredienser

Mojito är en klassisk drink som har sitt ursprung på ön Kuba i Karibien. Det sägs att drinken härstammar från en kubansk drink som kallas ”El Draque”, som uppkallades efter den kända brittiska sjökaptenen Francis Drake. Idag är mojito en av de mest populära drinkarna på många barer och restauranger runt om i världen, mycket tack vare Ernest Hemingway som var en stor beundrare av drinken och ofta beställde den på sina resor. Vår variant med kokos ger ytterligare en tropisk twist till denna klassiker.

Gör så här

Ta fram ett highballglas, lägg i de fyra limeklyftorna och rörsockret och muddla. Har du ingen muddler kan du ta en slev med trubbig ände och trycka sönder limeklyftorna i glaset. Lägg myntabladen i handen och klappa till dem en gång – som att du ska applådera! Lägg ner bladen i glaset.

Häll i Plantation Isle of Fiji samt kokosvattnet och en skopa krossad is. Rör om försiktigt så det inte blir för urvattnat.

Fyll upp med mer krossad is så glaset blir fullt. Garnera med en myntatopp samt riven kokos – eller färsk kokos om du har tillgång till det.

Rom från Plantation
Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar