In English

Plantation Grande Reserve Lumumba

Plantation Lumumba
Ingredienser

Lumumba är en riktig drinkklassiker med varm choklad och rom som toppas med vispad grädde. Drinken har fått sitt namn efter den kongolesiska politikern Patrice Lumumba.

Gör så här

Blanda Plantation Grande Reserve och varm choklad tillsammans i ett glas som tål värme. Ett tips är att värma glaset innan med varmt vatten, det gör att drinken håller sig varm under en längre tid. ”Floata” sedan den lättvispade grädden över så att det blir två tydliga lager. Garnera gärna med lite riven choklad över grädden.

När man ska dricka en sådan här fantastisk skapelse så rekommenderas att man inte använder sugrör, utan att dricka det genom grädden så att man får lite av allt samtidigt. Bonusen är att man också får en fin gräddmustasch! (detta gäller även andra drinkar som har grädde på toppen).

TIPS! För att få den perfekta lättvispade grädden är det viktigt att sluta vispa (eller skaka) innan grädden blir för tjock, grädden ska vara flytande och luftigt rinnande. När du sedan häller grädden över chokladen kan du använda en tesked som du håller precis ovanför ytan på drinken – det hjälper till att skikta grädden från chokladen.

Rom från Plantation
Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar