Inför decembers festligheter tipsar vi om recept på våra bästa nyårsdrinkar – som dessutom är enkla att göra. Vi bjuder på drinkrecept på både rom, gin och whisky!
Bubbligt, uppfriskande, klassiskt eller tropiskt? Få saker känns mer välkomnande och festligt rätt än en välgjord drink. Inte minst på nyårsafton. Det behöver faktiskt inte vara så svårt! December till ära tipsar vi om några av våra bästa nyårsdrinkar.
Ett extra proffstips: glöm inte att kyla glasen innan! Om du kyler glaset innan du häller upp drinken så håller den håller sig kall och fräsch längre. Ställ därför gärna glaset i frysen en stund innan du blandar drinken.
Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka med is tills allt är väl kylt. Sila sedan ner i rocksglas med iskuber. Garnera gärna med ananasblad och maraschinokörsbär. Klart!
Blanda gin, citronjuice, sockerlag och is i en shaker och skaka om väl. Sila sedan upp i ett glas och fyll på med mousserande vin. Garnera slutligen med citron. Klart!
French 75 skapades av bartendern Harry MacElhone i New York runt år 1920, när festligheterna på Manhattan var som allra lyckligast. Drinken sägs ha fått sitt namn från 75 mm field gun, som var fransmännens portabla fältkanon under första världskriget. Anledningen till liknelsen är förmodligen för att drinken sägs ha en direkt och påtaglig berusningseffekt. Trots att French 75 idag har en sisådär 100 år på nacken är den en högst aktuell drink som återigen blivit väldigt populär, tack vare dess rena och fräscha karaktär.
Blanda alla ingredienser i ett rörglas och rör om med is tills allt är väl kylt. Sila upp i ett rocksglas med iskuber. Klart!
Det finns många skrönor bakom namnet Rusty nail. En av dem är av dem är att drinken ursprungligen rördes om med en rostig spik.
200 g strösocker
150 g vatten
1,5 g hel nejlika
5 g apelsinskal
0,25 g saffran
0,25 g salt
1 cl Gotlands Bittar
Blanda ingredienserna och låt puttra i cirka 8–10 minuter på låg värme tills sockret löser sig.
Skaka alla ingredienser utan is för att blanda dem. Skaka sedan allt igen, med iskuber. Dubbelsila i ett cocktailglas och garnera med torkad apelsin och hjärtan av bitters. Klart!