Familjeföretaget Domaines Pierre-Marie Chermette (f.d. Domaine du Vissoux) har varit i familjen Chermettes ägo sedan 1700-talet. De började med 15 hektar i det vackra Pierres Dorées-området i södra Beaujolais. Vid millenieskiftet adderade de sedan 20 hektar i cru-appellationerna Fleurie och Moulin-à-Vent. År 2008 kom de även över mark i Brouilly. Det senaste tillskottet av vingårdar är i Saint-Amour.
Egendomen lever efter devisen ”konsten att göra vin så nära druvan som möjligt”, vilken återspeglar deras hantverk som vinbönder. Chermette var en av de första producenterna i Beaujolais som följde principerna för hållbar odling med manuell skörd, druvsortering och endast naturlig jäst.
Pierre-Marie Chermette tillverkar vin med macération semi-carbonique, vilket är den traditionella metoden i Beaujolais. Det innebär jäsning med hela druvklasar i sluten tank. Vinerna utmärks av en närvarande och charmerande frukt som speglar dess terroir.
Pierre-Marie Chermette anses vara en av referenserna i Beaujolais och är bland annat en av (Master of Wine) Jancis Robinsons favoritproducenter i regionen.
Vad vinskribenter säger om Domaines Pierre-Marie Chermette:
“From his base in southern Beaujolais, Pierre Chermette has become one of the beacons of Beaujolais quality…” David Schildknecht, Robert Parker’s The Wine Advocate, August 2008