År 1920 lämnade familjen Mourre Frankrike och flyttade till Algeriet i Nordafrika. Här producerade de vin i 42 år innan de bestämde sig för att återvända till Frankrike. Vid deras återkomst köpte de Domaine le Colombier, som ligger vid foten av bergskedjan Dentelles de Montmirail, cirka 30 kilometer nordost om Avignon. Jean-Louis Mourre började arbeta på egendomen efter sina studier i geologi och förverkligade då sin livslånga dröm om att producera kvalitetsvin.
Sedan år 1995 ägs Domaine le Colombier av Jean-Louis Mourre, som nu är den tredje generationen i familjen att föra arvet vidare. Vingården omfattar 22 hektar och sträcker sig över tre olika appellationer; Côtes du Rhône, Vacqueyras och Ventoux. Produktionen ligger på cirka 100 000 flaskor per år, och vinrankorna på egendomen har en genomsnittlig ålder på hela 50 år. Jordmånen är kalkrik, men delar av vingården består även av rena sandjordar. Här trivs de gamla vinstockarna allra bäst, vilket bidrar till vinernas elegans.
Sedan ett par år tillbaka är hela vingården även ekologiskt certifierad. Vinerna har blivit hyllade av den välkända vinjournalisten Robert Parker, som beskriver dem som ”stjärnorna” inom appellationen. Domaine le Colombier är särskilt känt för sina röda viner från Vacqueyras- och Côtes du Rhône-appellationerna. Dessa viner utmärker sig för sin fyllighet, fruktighet, kryddighet och sin goda lagringspotential.