In English

Penley

Penley Estate

Penley Estate är ett riktigt Girl Power-företag som drivs och ägs av Eng och Beck Tolley. De är två systrar som minst sagt har rötterna i vinvärlden (mamma Penfolds och pappa Tolley = Penley).

Penley

Vinhuset grundades år 1988 och vann redan första året guldmedalj för ett av sina viner. Trots sitt arv från två vinproducerande familjer med rötter sedan mitten av 1800-talet, präglas Penley-systrarnas arbete främst av deras innovativa och banbrytande tillvägagångssätt. Sedan 2015 har de lett företaget, där de producerar moderna, nyskapande och imponerande viner.

Penley Kate

Penleys vinmakare, Kate Goodman, fick den prestigefyllda utmärkelsen “Årets Vinmakare” år 2024 av James Halliday, vilket ytterligare befäster hennes rykte som en av Australiens främsta inom sitt område.

Vingårdarna är främst belägna i den berömda regionen Coonawarra, men de har även verksamhet i McLaren Vale, vilket ger en bred variation av druvor och terroir att arbeta med. År 2023 blev de certifierade enligt Sustainable Winegrowing Australia (SWA), vilket understryker deras engagemang för hållbar vinodling och miljömedveten produktion.

.

Våra viner från Penley Estate på Systembolaget