Plantation Pineapple Honeysuckle
Toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad
Vintips: Mehrlein Pinot Noir Rosé
Aprikossmör:
Dressing:
Sallad:
Till garnering:
Till servering:
Börja med att förbereda aprikossmöret och dressingen. Mixa snabbt ihop smör och aprikoser till aprikossmöret och häll i en burk. Blanda samman olja, vinäger och salt till dressingen i en skål.
Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg i en skål med kall vatten och låt vila ett par minuter så att den blir mild och krispig. Skär sparrisen i två eller tre delar. Koka upp vatten i en kastrull och ångkoka först sparrisen och sedan sockerärterna i någon minut, så att de behåller sin krispighet. Skär aprikoserna i tunna klyftor. Häll av vattnet från löken och blanda samman den med sparris, sockerärter, aprikoser och sallad i en skål.
Gnid in fisken med salt och peppar, och snitta tre små kryss på fiskens ena sida. Grilla fisken i halster på grillen ca 10-15 minuter på medelvärme. Pensla aprikossmör på fisken ett par gånger på båda sidorna och grilla tills den har fått fin färg. Dela citronen och grilla även citronhalvorna vid sidan om tills de får färg och ytan blir lite karamelliserad.
Vänd försiktigt ner dressingen i salladen, och lägg upp på ett stort fat. Lägg fisken på och klicka på aprikossmör på fisken. Ringla över olivoljan, citronsaften och nötterna. Servera med kokt potatis och aprikossmöret vid sidan om.
Vintips: Mehrlein Pinot Noir Rosé
Kock: Anna Demirian
Blogg: http://kitchenofanna.se/