Fisk och musslor:
Grönsaker:
Till servering:
Buljong:
Skala havskräftorna (spara klorna och stjärtarna till garnityr). Ansa purjolöken och hacka den grovt. Skala vitlök och ingefära och hacka även dem grovt. Hetta upp olja i en kastrull och bryn kräftskalen ihop med purjolök, vitlök och ingefära. Tillsätt vin, vatten, salt, koriander och limeblad. Låt koka upp och dra sedan av från värmen. Låt stå 10 min och sila sedan av. Pressa limen, tillsätt saften och fisksåsen. Smaka av och justera kryddningen.
Grönkålschips:
Värm ugnen till 150°C och varmluft. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skär bort den grova bladnerven i mitten på kålbladen och lägg dem helt plant på plåten. Pensla bladen med olja och strö över salt. Rosta i ugnen tills bladen är helt krispiga.
Grönsaker:
Ansa morötter, rädisor och salladslök. Häll citronsaft, olja och salt i en skål. Ångkoka grönsakerna i några minuter, så att de behåller sin krispighet. Vänd grönsakerna i blandningen i skålen.
Fisk och musslor:
Skär laxen och torsken i portionsbitar. Blanda samman sesamfrön och salt, och rulla sedan laxen i blandningen. Blanda samman chiliflingorna med salt och rulla torsken i blandningen. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och stek fisken mycket hastigt så att utsidan får fin färg. Lägg fisken på lite papper. Stek musslorna snabbt på hög värme.
Servering:
Lägg upp grönsakerna, fisken, kräftklorna och kräftstjärtarna vackert i en skål. Koka upp kokosmjölken och skumma den. Häll på soppan och lägg skummet i soppan. Dekorera med grönkålschips, koriander och wasabikaviar.
Vintips: Cono Sur Single Vineyard Riesling
Kock: Hanna Nilsson
Blogg: http://www.matlagerskan.se/