Vintips: Pasqua Chardonnay Organic
För 4 personer
Koka upp vatten och koka äggen i cirka 5 minuter (ska vara löskokta). Skala äggen. Rulla dem försiktigt i det uppvispade ägget och sedan i mjöl och ströbröd alt panco. Värm upp oljan till 180 C i en kastrull med höga kanter. Fritera äggen tills de är krispiga utanpå och ta sedan upp dem.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. OBS! Mandelpotatis kan snabbt bli sönderkokt – kolla under kokningen! Stompa den sedan (med potatisstomp eller annat lämpligt verktyg) med grädden, smöret och den rivna osten. Salta och peppra och rör försiktig om. Halstra laxbitarna i litet olja i het stekpanna så att skinnet blir krispigt, men laxköttet fortfarande krämigt i mitten.
Koka spenaten i litet vatten och smör. Häll av kokspadet. Fräs hastigt upp (förväll) sparrisen i litet vatten, salt och smör.
Dela de friterade äggen mitt itu.
Lägg till sist upp på tallrik lax, potatis, friterat ägg, spenat och grön spenat.
Vintips: Pasqua Chardonnay Organic