In English

Tryffeldoftande Råbiff På Italienska

Vintips: Trapiche Oak Cask Malbec

Rabiff Pa Italienska

Ingredienser
  • 1/2 kilo dubbelmald högrev
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk het chilisås
  • 100 g fint riven parmesanost

Tryffeldipp:

  • 3 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk champagnevinäger
  • 4 dl rapsolja
  • 1/2 svart tryffel, fint hackad
  • tryffelolja

Topping:

  • 1 ask kryddkrasse
  • 1/2 svart tryffel
  • 2 msk friterad lök
  • 1 msk friterad rosmarin
Gör Så Här

Forma runda råbiffar, antingen 4 stora eller många små, efter tycke och smak. Rulla biffarna i parmesanost. 

Vispa äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med tryffel, tryffelolja och salt. 

Klipp krasse, riv tryffel, hacka rosmarin och lök grovt. Blanda och strö på råbiffen. Garnera med basilika eller rucola. 

Vintips:

Trapiche Oak Cask Malbec 

Kock: Christian Hellberg

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept