In English

Tartar På Oxe Med Lättpicklade Gulbetor, Krassemajonnäs, Rostat Bovete Och Stekt Sallad

Tartar På Oxe Med Lättpicklade Gulbetor, Krassemajonnäs, Rostat Bovete Och Stekt Sallad

Vintips: Anima de Raimat Tinto

Tartar På Oxe Med Lättpicklade Gulbetor, Krassemajonnäs, Rostat Bovete Och Stekt Sallad

Ingredienser
  • Recept till 4 personer
  • Tartar
  • 600 g oxinnanlår eller oxfilé
  • Olivolja
  • Salt
  • Gulbetor
  • 12 st små gulbetor
  • 1 dl ättika (ättiksprit)
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • Stekt sallad
  • 2 st små salladshuvuden
  • 50 g smör
  • Krassemajonnäs
  • 3 askar smörgåskrasse
  • 50 g färsk spenat
  • 2 dl matolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 1 citron
  • Salt
  • Rostat bovete
  • 1 dl helt bovete
  • 1 msk olivolja
Gör Så Här

Tartar
Putsa köttet fritt från senor. Lägg sedan in i frysen ca 1 timme, så att det blir halvfryst. Skär sedan i tunna skivor och hacka köttet fint. Smaka av med olivolja och salt.

Gulbetor
Koka betorna mjuka i vatten. Blanda ättika, socker och salt i en kastrull och låt koka upp. Skala betorna och lägg dem i lagen. Låt ligga minst 2 timmar.

Krassecreme
Mixa krasse och spenat med varm olja (ca 60 grader) i en mixer. Sila sedan av oljan och låt den svalna. Mixa ägget, senapen och litet salt i en bunke och blanda ner oljan litet i taget, tills blandningen tjocknat. Smaka av med salt.

Vintips: