In English

Sliders Med Kvalburgare Och Tryffelbrie

Vintips: Mas Mellot Rosé EKO


Ingredienser
  • Recept till 12 stycken små burgare
  • Briochebröd
  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • 1 tsk salt
  • Kalvburgare
  • 600 g kalvfärs
  • 100 g smör
  • 150 g tryffelbrie
  • 1 rödlök
  • 100 g machésallad
Gör Så Här

Blanda mjölk, jäst och socker i en bunke. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Blanda sedan i ägget, rumstemperat smör och salt. Låt blendern arbeta på låg hastighet i cirka 10 minuter. Låt sedan degen jäsa ca 1 timme. Lägg den därefter på ett mjölat bord och forma till små bullar i valfri storlek, som får jästa på mjölad plåt ca 2 timmar. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda sedan vid 200 C i ca 10 minuter, beroende på storleken.


Kalvburgare med tryffelbrie

Forma färsen till små burgare, salta och stek sedan i stekpanna eller grilla på grillen. De bör vara ca 50 C inuti. Toppar burgarna med tryffelbrie och värm snabbt i ugnen så att osten smälter. Toppa med fint strimlad eller finhackad rödlök samt machésallad.


Thomas Sjögren , Årets Kock 2015

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept