In English

Råbiff My Way – Asien+piemonte+sverige

Vintips: Cono Sur Organic Chardonnay

Råbiff My Way – Asien+piemonte+sverige

Ingredienser

2-3 huvudrätter eller 4-6 förrätter Till råbiffen

  • 250 gram oxfilé (finhackad med kniv eller riven)
  • 250 gram kalvfilé alternativt välhängd biff (finhackad med kniv eller riven)
  • 1/3 kruka färsk koriander (finhackad), spara några blad för garnering
  • Saften av en citron
  • Saften av en lime
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 matsked olivolja (gärna med gräsig smak)
  • Rivet citronskal från ½-1 citron
  • Koreansk torkad och mald chili (sötare än vanlig chili) 

Tillbehör

  • 4 matskedar Premium light soy sauce
  • 1,5 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 matskedar rödvinsvinäger
  • 1-2 stor schalottenlök (finhackad)
  • Inlagd kapris, 2-4 matskedar per person
  • 1 äggula per person
Gör Så Här

Hacka eller riv köttet fint. Ett tips är att frysa köttet ett par timmar innan du hackar eller river det, då är det lättare att få det riktigt fint. Lägg köttet i en skål, vänd ned koriander, pressa ned en vitlöksklyfta. Pressa över saften av en citron och en lime, tillsätt lite olivolja. Rör runt och låt stå i cirka 45 minuter till en timma. Köttet kommer under denna tid att bli lätt rosa.

Bryn sesamfröna, blanda dem med sojan och rödvinsvinägern. Finhacka löken. Låt kaprisen rinna av.

Forma råbiffarna, se till att pressa ur dem, då de kan innehåller ganska mycket vätska. Lägg en äggula på toppen, strö över lite koreansk chili, rivet citronskal och några koriander blad. Servera med löken och kaprisen, häll över en matsked av sojasåsen.

Vintips: