In English

Patanegralindad, Salviakryddad Grisrygg, Pasta Och Sås Med Tomat Och Philadelphiaost

Vintips: El Coto Crianza

Patanegralindad, Salviakryddad Grisrygg, Pasta Och Sås Med Tomat Och Philadelphiaost

Ingredienser

4 pers

  • 800 g grisrygg (benfri kotlettrad)
  • 8 skivor patanegraskinka
  • 5 blad färsk salvia
  • 3 msk smör
  • 500 g färsk pasta
  • 1 ask Philadelphiaost
  • 2 msk grädde
  • 2 msk soltorkad tomat, grovhackad
  • Salt, peppar
  • Ruccolasallad
Gör Så Här

Sätt ugnen på 150 C.

Putsa grisryggen fri från senor. Linda in den i patanegraskina och bryn den i stekpanna med smör och salvia. Placera sedan köttet i en smord, eldfast form och sätt in i ugnen i ca 20 min. Kolla med steknål om saften är genomskinlig, tag ut ur ugnen och låt köttet vila. Skär sedan i skivor. Smält Philadelphiaosten i en kastrull, tillsätt grädden och soltorkad, hackad tomat och rör om. Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Lägg upp skinkan, pastan och servera med ostsåsen och ruccola.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept