In English

Grillad Entrecôte, Pepparrotsbearnaise, Friterade Potatisskal Och Oliver, Smaksatta Med Tryffelolja

Vintips: Coto de Imaz Reserva

Grillad Entrecote

Ingredienser

4 pers

  • 4 skivor entrecôte a 200 gr vardera
  • 1 msk salt
  • 1 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 4 msk pepparrot
  • 2 dl bearnaisesås
  • 1 liter friteringsolja
  • 500 gr potatisskal, sköljda och torkade
  • 2 dl ruccola
  • Några droppar tryffelolja
  • 2 dl svarta oliver, urkärnade
  • Rosmarin, färsk, finhackad
Gör Så Här

Lägg entrecôteskivorna på ett fat, salta och peppra på båda sidorna.

Skala och riv pepparroten. Blanda med bearnaisesås.

Tvätta potatisen mycket noga. Skala sedan med kniv och se till att få med litet av potatisen på skalen, så att skalen blir som tjocka chips. Lägg i kallt vatten en stund. Ta sedan upp dem och torka av på papper. Värm oljan till 180 C i en kastrull med höga kanter. Fritera potatisskalen gyllenbruna. Fritera också oliverna snabbt. Blanda potatisskal, oliver, ruccola, rosmarin och smaka av med tryffeloljan.

Grilla entrecôten 2-3 minuter på varje sida. Låt vila och skär i sneda skivor.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept