In English

Fläskkotlett Med Grillade Grönsaker, Örtcrème & Potatis I Foliepaket

Vintips: Trapiche Oak Cask Pinot Noir

Fläskkotlett Med Grillade Grönsaker, Örtcrème & Potatis I Foliepaket

Ingredienser

Kött

  • 4-6  fläskkotletter gärna svensk gris med kappa
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar från kvarn 

Örtpotatis

  • 1 kg kokt färskpotatis
  • 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta riven
  • 1 krm timjan
  • salt & peppar från kvarn

Färskost-crème

  • 200 g färskost av Philadelphia typ
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 1 tsk salvia
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 3  sardeller, finhackade
  • vitpeppar från kvarn

Grillade grönsaker

  • 500 g grön sparris
  • 3  hjärtsallad
  • 1 knippe morötter, kokta
  • 4-6 vårlökar delade
Gör Så Här

Skapa en fin glödbädd eller använd grillpanna samt ugn 225 grader, salta och peppra fläskkotletterna, pensla med olivolja.

Slå in potatisen i folie, salta, peppra, tillsätt vitlök & smör, slå in i ett tätt paket.

Lägg paketet på grillen eller i ugn ca 30-40 minuter. Grilla köttet på en sida tills saften börjar tränga upp ca 5-7 min, vänd och grilla indirekt långsamt, så att köttet förblir saftigt.

När köttsaften är ljust rosa är köttet färdigt.

Koka morötterna i saltat vatten, några minuter. Dela hjärtsalladen, skär av yttersta stjälken av sparrisen och dela lökarna. Ringla olivolja över grönsakerna och grilla dem vackert ca 7-8 min på varje sida (på grillen eller i grillpanna). Salta och peppra. Blanda de finskurna örterna med färskosten, smaksätt med sardellerna. Servera köttet med en klick färskost.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept