In English

Tarte Flambée Med Rökt Lax

Vintips: Clos de Nouys Vouvray Sec

Tarte Flambée Med Rökt Lax

Ingredienser
  • Köp färdig pizzadeg
  • 300 g rökt eller gravad lax.
  • 4 finskivade gula lökar
  • 3 msk crème fraiche
  • 200 g lagrad ost eller mozzarella
  • ½ fänkål
  • ½ citron
Gör Så Här

Mjukstek 4 finskivade gula lökar, låt svalna.

Lägg pizzadegen på en plåt. Bred 3 msk crème fraiche tunt över degen, lägg på löken.

Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 15 min.

Fördela 200 g lagrad ost eller mozzarella över tarten.

Hyvla ½ fänkål tunt i en skål. Pressa över ½ citron, salta och krama in smakerna ordentligt.

Lägg den marinerade fänkålen på ena halvan av den nygräddade tarten. Garnera med rökt lax och dillvippor på den andra halvan.

Servera direkt. Skär gärna upp munsbitar.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept