In English

Sesammarinerad Lax I Salladsdolme Med Sjögrässallad Och Chilidipp

Vintips: El Coto Blanco

Sesammarinerad Lax I Salladsdolme Med Sjögrässallad Och Chilidipp

4 pers

  • Dolme
  • 4 stora blad av isbergssallad
  • 300 g laxfilé, skuren i sneda, 0,5 cm tjocka skivor

Marinad

  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk soja
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och skivad

Nudelsallad

  • 2 dl blötlagda glasnudlar, avrunna
  • 1 dl torkat, strimlat sjögräs (nori)

Chilidipp

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • Till serveringen: Sojasås, 2 avocado, delade i mindre bitar

Skölj ett huvud av isbergssallad. Välj ut fyra, stora, fina blad. Blanda soja med sesamolja, frön och ingefäran. Marinera laxskivorna i hälften av marinaden. I en annan skål blandas marinaden med ingredienserna till nudelsalladen. Låt stå och dra ca 5 minuter. Fördela den skivade, marinerade laxen och nudelsalladen i ”skålarna” av isbergssallad. Garnera med avokado. Blanda ingredienserna till chilidippen. Servera med soja.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept