In English

Apelsinkokt fänkål med morots- och rosmarinsmakande hollandaise

Vintips: Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Pecorino

Apelsin och fankalshollandaise

Ingredienser

4-6 portioner som tillbehör alt smårätt

  • 2 st fänkålsknölar
  • 3 st apelsiner
  • 2 msk honung
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 200 g morötter i olika färger
  • 5 dl morotsjuice
  • 2 kvistar rosmarin
  • 200 g smör
  • 3 äggulor
Gör så här

Dela fänkålen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en kastrull. Pressa apelsinerna och häll juicen över fänkålen. Addera grönsaksbuljongen, honungen och en rosmarinkvist och låt koka tills fänkålen är mjuk.

Skala morötterna och skär dem i stavar, som får koka i lättsaltat vatten.

Koka morotsjuicen tills det mesta kokats bort. Låt svalna något och blanda i äggulorna, vispa till ett varmt skum och vispa sedan i smöret. Smaka av med salt, peppar och finhackade, färska rosmarinblad.

Ta upp fänkålsskivorna ur spadet, torka av dem och stek dem sedan i smör. Serveras med morotsstavarna och hollandaisen.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept