In English
Ekologisk
Vitt

Riesling Returns The Grape Collective eko

Tyskland, Årgång 2019
Ekologisk
Vitt

Riesling Returns The Grape Collective eko

Tyskland, Årgång 2019
Ekologisk
Vitt

Riesling Returns The Grape Collective eko

Tyskland, Årgång 2019

99:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2592414

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
The Grape Collective

Region
Rheingau

Distrikt
Rheingau

Sockerhalt
6 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Riesling 100%

Doft
Vinet har en ung och druvtypisk doft i en pigg och fruktig stil med toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor.

Smak
Smaken är fruktig med en fräsch, knastrande torrhet och frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt och avslutet är torrt, rent och stramt.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Det här ekologiska vinet med krispig spets och monstruös etikett är resultatet av ett givande samarbetsprojekt mellan vår producent Weingut Mehrlein och några entusiastiska kollegor inom vårt företag. Watch out for the monster! This Riesling is to die for.

Passar Till
Underbar till färska skaldjur, såsom ostron, havskräftor och räkor. Passar till asiatiska smaker med viss hetta, exempelvis grillade jätteräkor med chilimayo eller snabbmarinerad lax med soyabrynt smör. Kan med fördel serveras som aperitíf, med eller utan tilltugg.

Vinifiering
Skörden påbörjades i början av september och strax därefter föll en del regn. Arbetet med att få in de ekologiskt odlade rieslingdruvorna blev därför intensivt men sedan skedde en lugn och varsam pressning av den fina frukten. För att bevara fräschör och fruktighet fick juicen jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar som höll 18°C. Vinet fick sedan vila på jästfällningen under ca 3 månader för att utveckla djup och komplexitet innan slutlig blend och buteljering.

Lanseringsår
2020

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära