In English
Veganskt
Vitt

Riesling Kitzeck-Sausal

Österrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Riesling Kitzeck-Sausal

Österrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Riesling Kitzeck-Sausal

Österrike, Årgång 2019

129:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2568214

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
Weingut Wohlmuth

Region
Steiermark

Distrikt
Südsteiermark Kitzeck

Sockerhalt
4,5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Riesling 100%

Doft
Som när solen bryter igenom molnen: varm, intensiv doft, med aromer av mogna stenfrukter och vita blommor.

Smak
Medelfylligt, torrt, med härliga, aromatiska smaker från fruktträdgården, som aprikoser, persikor, solvarma citroner, en antydan till jasmin följt av en svalkande mineralton.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Familjen Wohlmuth producerar några av de få Riesling-vinerna som kommer från Sausal. Sausal sträcker sig runt byn Kitzeck och är ett av Österrikes historiskt äldsta vinodlande områden. Med sitt branta läge, upp till 80 % lutning, är Sausal ett av Europas brantaste vingårdslägen. Robert Parker, den kände amerikanske vinskribenten, skrev vid ett tillfälle: Riesling-vinerna från Österrike är extremt olika Riesling-vinerna från Alsace eller Tyskland. De har den harmoniska balansen mellan fruktsyror och frukt som man hittar i Riesling-vinerna från Frankrike, samtidigt som de har den klingande syra man hittar i Riesling-vinerna från Tyskland. De österrikiska Riesling-vinerna är nästan alltid torra, som just detta vin, och har tydliga mineraltoner.

Passar Till
Mycket bra till forell eller lättrökt lax, smörstekt havsabborre med örtsky, grillad fläsk smaksatt med citrongräs serverad på en sallad av risvermiceller, grillad kyckling med sesamfrö och en ingefärs- och limejuicedressing, tagliatelle med torkade tomater, räk- och papayasallad eller ciderbräserad skinka med kompott av äpplen och lök.

Vinifiering
Manuell skörd med noggrant urval av de mogna druvorna. Mycket försiktigt och långsam pressning. Musten förs sedan över till ståltankar där jäsningen sker vid 20C med den naturliga jästen från druvorna. Det nya vinet ligger kvar på jästank i ca 3-4 månader. Under den tiden rörs vinet om upprepade gånger för att jästfällningen ska komma i kontakt med vinet och ge mer arom.

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära