In English

Mercurey Premier Cru La Mission Monopole

Frankrike

Mercurey Premier Cru La Mission Monopole

Frankrike

0 CL

Medelfyllig till fyllig, storartad och komplex, nyanserad med lättsmöriga aromer som påminner om crème brûlée, citron, aprikos, päron, persikor, gula äpplen, citronblommor och rostat bröd. Texturen är sammetslen och lyfts av en fin och elegant syra med ett uns mandelmassa, sälta och rökighet. Mycket långt avslut.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bourgogne

Sockerhalt

0.3 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bourgogne

Sockerhalt

0.3 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

"Förträfflig med lättstekta pilgrimsmusslor, Karl-Johan svamprisotto, sniglar, ugnsbakad kyckling med murkelsås, sole meunière, laxburgare med scampi, krabba naturell, hummer i smörsås samt fruktiga ostar som Tomme eller Comté."

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Medelfyllig till fyllig, storartad och komplex, nyanserad med lättsmöriga aromer som påminner om crème brûlée, citron, aprikos, päron, persikor, gula äpplen, citronblommor och rostat bröd. Texturen är sammetslen och lyfts av en fin och elegant syra med ett uns mandelmassa, sälta och rökighet. Mycket långt avslut.

Doft

Stor doft med inslag av citrus och gula stenfrukter, smör, aningen blommiga toner som verbena och citronträd.

Kuriosa

Vingården La Mission ägs till 100% av Château de Chamirey och är därför ett monopol. Den består av 3 små odlingslotter varav den äldsta är 80-år gammal. La Mission har en total areal på 1,9240 hektar på toppen av en sluttning ovanför Premier Cru 'Clos du Roi' vingården med öst/sydvästexponering. Jordmånen som består av lera och kalksten är djup och dränerande. Lagringspotential: dricka nu eller 3-8 år till i källaren. Serveras med fördel vid 12-14C.

Vinifiering

Manuell skörd och handsortering. Hela klasar pressas försiktigt. Musten får vila över natten innan den överförs med tyngdkraft till fat för jäsningsprocessen. Vinet jäser och lagras på burgundiska 228-liter ekfat (20% nya). Lagring på fat: 15 månader innan buteljering.

Druvor

100% Chardonnay

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära