In English

Ego 7

Sverige

Ego 7

Sverige

306:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Frisk, nyanserad och fruktig smak med inslag av brynt smör, vanilj, fattoner, aprikoser, gula äpplen, honung, nötter, bivax och mogen citrus. Eftersom många av oss inte är bekanta med solaris-druvan kommer här en liten indikation på vad vi kan förvänta oss när vi smakar på Murre och Lenas magiska viner. Ego 7 blänker ett öga till en åldrad Chablis Grand Cru med dess gula frukt och ädla skogstoner men också till Juras vins typés och deras lätt oxidativa och nötiga toner.

Art.Nr

2640624

Alkoholhalt

15 %

Region

Skåne

Sockerhalt

2,5 g/l

Art.Nr

2640624

Alkoholhalt

15 %

Region

Skåne

Sockerhalt

2,5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Smakrika ostar eller smakrika rätter av kött eller fisk. Vinet kommer verkligen till sin rätt om det serveras till rökt mat så som varmrökt fet fisk eller rökt tupp ballotine med smakrika tillbehör.

Fisk

Fisk

Smak

Frisk, nyanserad och fruktig smak med inslag av brynt smör, vanilj, fattoner, aprikoser, gula äpplen, honung, nötter, bivax och mogen citrus. Eftersom många av oss inte är bekanta med solaris-druvan kommer här en liten indikation på vad vi kan förvänta oss när vi smakar på Murre och Lenas magiska viner. Ego 7 blänker ett öga till en åldrad Chablis Grand Cru med dess gula frukt och ädla skogstoner men också till Juras vins typés och deras lätt oxidativa och nötiga toner.

Doft

Fruktig, nyanserad och mogen doft med fatkaraktär. Nötter, brynt smör, aprikos, honung, bivax.

Kuriosa

Ego är ett årgångslöst vin. Druvorna skördas alltid från de äldsta solaris stockarna och det är alltid den första självrunna musten som används. I denna tappning (den 7.e) är det 8 olika årgångar i vinet.

Vinifiering

Druvorna är handskördade och noggrant selekterade. Efter avstjälkning och pressning fick musten stå och klarna i 24 timmar. Vinet har sedan jäst på begagnade ekfat vid en temperatur av 21 grader. Vinet lagras i ett modifierat solerasystem där de bästa faten efterhand väljs ut för att ingå i den cuvée som blir till Ego-vinerna. Den slutgiltiga blandningen görs på ståltank där vinet får slutlagras i 12 månader innan buteljering. Har ej genomgått malolaktisk jäsning. - Innehåller sulfiter.

Druvor

Solaris 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Lanseringsår

2022

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära