In English
Veganskt
Hållbarhetscertifierad

Domaine Louis Moreau Chablis Grand Cru Valmur

Frankrike
Veganskt
Hållbarhetscertifierad

Domaine Louis Moreau Chablis Grand Cru Valmur

Frankrike

0 CL

Ett kraftfullt vin full av energi bakom den eleganta och soliga fasaden. Koncentrerade och komplexa aromer av solmogna citroner, torr honung, kryddig ek och subtila toner av flinta.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bourgogne

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bourgogne

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Utmärkt till fläsk, kalvracks eller fågel med smakrik svampsås, smörstekt piggvar med brynt smör samt till kraftiga fisk- och skaldjursrätter. Och avslutningsvis med smakrika vitmögelostar.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Fläsk

Fläsk

Smak

Ett kraftfullt vin full av energi bakom den eleganta och soliga fasaden. Koncentrerade och komplexa aromer av solmogna citroner, torr honung, kryddig ek och subtila toner av flinta.

Doft

Stor, mineralig, aningen rökig med citrus frukter och ek.

Kuriosa

Grand Cru Valmur gränsar till det berömda Les Clos och hämnar lite i Les Clos skugga. Stilen är raffinerad maskulin med en hel del mineraler och rökighet i smaken. Exponeringen är både sydlig och västlig vilket ger dags- och kvällssol. Det är en Grand Cru som kännetecknas av elegant kraft, som är fruktigare och rundare än andra Chablis Grand Cru.

Vinifiering

Manuel skörd och handsortering av druvorna för att behålla de bästa druvorna innan de pressas. Jäsningen sker långsamt i tankar vid 18 C, i 15-18 dagar, med den naturliga jästen. Därefter startar den malolaktiska jäsningen. Det unga vinet förs över till tank där det ligger i 1 år på sin jästfällning. Sedan förs ca 40 % av vinet till 500 liters ekfat och ligger där i 6 månader och blandas sedan med vinet från tank. Denna blend vilar sedan på tank några månader innan buteljering. Det tar ca 18-20 månader från skörden till buteljeringen.

Druvor

Chardonnay 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära